• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Кризата с боклука

петък, 23 октомври 2009 г.

До 23 октомври дворът на СОУ "Св. Климент Охридски" беше осеян с планини от строителни боклуци. И по всичко изглеждаше, че така ще посрещне зимния сезон и училщния юбилей. Отговорните за положението - трудни за установяване поради прехвърляне на топката от фирма на фирма и от институция на институция. (Все пак учителите не са се отказали от ровене по въпроса, макар че то е по-неприятно от ровенето в боклука). Така или иначе, разбрали, че "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се", от училището решиха да се справят сами. Анонимно родителско недоволство, отнесено към РИО-Ловеч, определи в акцията да не участват учениците. Въпреки това много от тях - усърдни малки и печени големи момчета и момичета - доброволно помогнаха на учителите си в борбата с боклука, с която приключи петъчният ден. Към всички тях - голяма благодарност! Благодарност и към партньора, без който акцията би била немислима - "Комунални услуги" ЕООД, откъдето осигуриха контейнери и извозване на събраното. Което далеч не е всичкият строителен боклук, така че е много възможно и през другата седмица в училищния двор да плъзнат учители в анцузи, въоръжени с чували, ръкавици, метли и лопати и предвождани от директора Минко Христов. И дано скоро училището да може да се похвали както с чист двор, така и с окончателно приключил ремонт.

(Снимки - Красимира Ненова)

ИЗ ЗАКОНА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ
Чл. 18. (1) Третирането и транспортирането на отпадъците от строителни площадки и при разрушаване или реконструкция на сгради и съоръжения се извършват от притежателите на отпадъците, от изпълнителя на строителството или разрушаването или от друго лице въз основа на писмен договор.
(2) Кметът на общината определя маршрута за транспортиране на отпадъците и инсталацията/съоръжението за третирането им.

(Повече по темата за строителните отпадъци - ВИЖ в сайта на "Троян 21")БЛАГОДАРНОСТ

Ръководството на СОУ „Св. Климент Охридски” и двата училищни синдиката изказват благодарността си към всички учители и ученици ентусиасти, които се включиха в петъчната акция по почистване на двора от строителни отпадъци! Специални благодарности и към общинската фирма „Комунални услуги”, оказваща помощ на училището през целия период на ремонти!
Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).