• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Випуск ХХV получи дипломите си

неделя, 28 юни 2009 г.


В салона на читалището се състоя церемонията по връчване на дипломите на поредния училищен випуск.

По традиция беше поднесена атрактивна музикално-сценична програма, като този път "гвоздеят" беше постановка на откъси от "Криворазбраната цивилизация". Артистите се раздаваха на сцената, видимо се забавляваха и успяха да заразят с настроение цялата зала. Песните, танците, сценографията, училищният театър бяха подготвени от познатия учителски екип - Миглена Кюркчиева, Светла Червенкова, Весела Кунова, Свилен Димитров, Ангел Кенаров.

В словото си при връчване на дипломите директорът Минко Христов отчете успешното представяне на випуска на финалната права - зрелостните изпити. Средният успех по всички предмети е над средния за страната и в почти всички случаи е Много добър. 22-мата, избрали да се явят на математика, са показали среден успех 5,32. Явилите се на английски език също имат среден успех над петицата - 5,29. Директорът подчерта, че тазгодишните изпити са били по-трудни от миналогодишните, което прави представянето на випуска още по-достойно.

Г-н Христов обяви ученика, определен за първенец на випуск ХХV - Минко Гечев от 12.в клас, и припомни успехите му през годините: призови места на национални състезания по карате, на национални олимпиади по астрономия и по информационни технологии, награди от състезания по тенис на маса и тенис на корт, както и по математика, сертификат от училище "Европа" за ниво на познание по английски Secondary 1, трикратно получаване на награда "Бризби". В своето изказване Минко Гечев си спомни, че за пръв път е влязъл в сградата на СОУ "Св. Климент Охридски" преди десетина години, за да тренира карате, и сподели, че е избрал този спорт, за да възпита в себе си дисциплина, отговорност и уважение към другите. (Повече за успехите на Минко вижте тук.)
Стана ясно, че 12.а клас ("Информатика с интензивно изучаване на английски език") завършва със среден успех от дипломите 5,34 - един сериозен резултат, който съвпада с този на миналогодишния 12.а и подвърждава, че а-класовете наистина са лицето на училището. Малко след тях, с успех 5,11, е 12.г ("Стопански мениджмънт"). Учениците от 12.б ("Фармация") получиха два документа - заедно с дипломата те взеха и свидетелство за професионална квалификация, с което се поднови една образователна училищна традиция. От 12.в ("Информатика"), както вече се каза, е първенецът на випуска. Средният успех на целия випуск с неговите 89 ученици е Много добър (4,98).

Много цветя, много книги като награди за отличниците, много сърдечни поздравления се размениха на читалищната сцена. Да кажем още веднъж на момичетата и момчетата от випуск ХХV: На добър час!

Можете да усетите настроението на вечерта, като разгледате снимки, направени от Даниел Андреев, ТУК.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).