• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

По случай Деня на Европа, 9 май, Ученическият съвет инициира и проведе ден на ученическото самоуправление. Така днес, 8 май, директор в СОУ „Св. Климент Охридски” бе Камелия Дулева от 11.б клас. Тя направи оперативка, постави задачите за деня, издаде няколко заповеди, командирова преподавател в град Ловеч, посети новите и нетрадиционни начини на преподаване на уроци в различните класове, поздрави 5.а и 7.б клас, които спечелиха конкурса „Най-изявен клас”. Зам.-директор по учебната дейност бе Цветелина Банкова от 11.в. Тя отговорно се справи с текущите задачи: подписа изпитните билети за промяна на оценка по немски език, прегледа преструктурирания учебен материал на няколко преподаватели и след разяснителни въпроси ги одобри. Зам.-директор по административната дейност бе Павел Калински от 10.г. С лекота той се справи с възникналия проблем със серпентината на помпата в плувния басейн. Мартин Ковачев от 10.г застана на мястото на педагогическия съветник и с търпение и много разбиране разрешаваше възникналите конфликти между ученици.

Много интерес и емоции предизвика Калина Нанкова от 5.а, която застана на мястото на своята преподавателка по математика Веселка Борджукова и беше учителка на съучениците си. Емилия, Нанси,Стефан и Теодоси от 10.а застанаха на мястото на г-н Пламен Кюркчиев и се показаха като достойни негови ученици. И учениците от 6.б имаха интересно преживяване. Цветелина Борджукова от 10.а им разказа за историята на Деня на Европа, а след това тя и съученичката й Светослава Дункова преподадоха урок за фонетичните особености в българския език. Г-жа Илияна Минкова благодари на своите заместнички и предложи отново да направят подобен експеримент. На 11 май пък Екатерина и Доротея от 8.а клас, с преподавател по английски език г-жа Цветанка Босева, които са бивши ученички на г-жа Ценка Василева, ще преподават английски на настоящите й четвъртокласници.

В края на работния ден всички се събраха в учителската стая на съвет, споделиха опит и бяха единодушни, че с удоволствие ще поемат и други задачи.

Иванка Цекова, педагогически съветник

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ ОТ ЕМОЦИОНАЛНИЯ ДЕН ТУК.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).