• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Филмови прожекции в училище

четвъртък, 16 април 2009 г.

В седмицата след Великден СОУ "Св. Климент Охридски" ще ви предложи възможността да почувствате магията на седмото изкуство на голям екран. Филмите ще се прожектират БЕЗПЛАТНО след часовете в Актовата зала. Ето и програмата:



Вторник, 21.04.2009 г., 14:20 ч. - "ВЧЕРА" (драма, класика)

Режисьор: Иван Андонов. В ролите: София Кузева, Светла Тодорова, Христо Шопов, Георги Русев, Георги Стайков, Никола Рударов, Петър Попйорданов. Сценарист: Владо Даверов. Музика: Кирил Маричков. Оператор: Красимир Костов

Филмът е носталгично и реалистично вглеждане в живота на елитните езикови училища от годините на социализма. Приятелство, предателство, любов, омраза - в затвореното микрообщество избуяват страсти и скандали от най-различно естество: от бременни ученички до най-новите плочи. Ефектното изпълнение на изгряващи звезди, съзаклятническата атмосфера и хитовата песен на "Щурците" правят от "Вчера" култово произведение на българското кино.












Сряда, 22.04.2009 г.,14:20 ч. - "КУНГ-ФУ ПАНДА" (анимация)
Режисьор: Марк Осбърн, Джон Стивънсън. Сценарист: Джонатан Айбел, Глен Бъргър.

История за невъзпитана и ленива панда на име По, която е най-големия фен на бойния стил Кунг-фу. Един ден По разбира, че е избран да изпълни древно предсказание и мечтата му да се бие рамо до рамо със своите легендарни идоли Тигрицата, Жерава, Богомолката, Пепелянката, Маймуната и техния мъдър учител Шифу. Но докато бойците правят всичко по силите си да въведат безнадеждната мечка в тайнствотоа на древното бойно изкуство, отмъстителният снежен леопард Тай Лунг готви коварен план, срещу който само По може да се опълчи.









Четвъртък, 23.04.2009 г., 14:20 ч. - "МАМА МИА" (комедия, мюзикъл)
Режисьор: Филайда Лойд. В ролите: Кристин Барански, Аманда Сийфрайд, Доменик Купър, Джули Уолтърс, Пиърс Броснан, Мерил Стрийп, Колин Фърт, Стелан Скарсгаард. Сценарист: Катрин Джонсън

Безсмъртната музика на култовата група ABBA и таланта на неповторимата Мерил Стрийп във филмовата адапатация на един от най-успешните мюзикъли на всички времена. Независимата самотна майка Дона, която държи малко хотелче на идиличен гръцки остров, е на път да омъжи порасналото си момиченце Софи. Това, което Дона не знае е, че дъщеря й тайно е поканила трима мистериозни гости… Решена да разбере кой е баща й, Софи връща трима мъже от миналото на майка си в средиземноморския рай, който всички те са посетили преди 20 години. Вдъхновен от омагьосващите песни на ABBA, "Мама Миа" е истинско зрелище за ушите, очите и сърцето.









Петък, 24.04.2009 г., 13:30 ч. - "ЗДРАЧ" (фентъзи, романтичен)
Режисьор: Катрин Хардуик. В ролите: Кристин Стюарт, Робърт Патинсън, Били Бърк, Питър Фачинели, Ашли Грийн, Рейчъл Лефеври. Сценарист: Мелиса Розенберг

Бела Суон никога не е приличала на момичетата от нейното училище във Финикс, Аризона. Когато майка й Рене се омъжва за втори път и се премества със съпруга си във Флорида, Бела решава да живее с баща си Чарли в малкото дъждовно градче Форкс. Тя не очаква нещо да се промени, докато не среща тайнствения и невероятно красив Едуард Кълън. Той е различен от всички, които е срещала – интелигентен и духовит. Бела и Едуард се впускат в страстна и различна от общоприетите норми връзка. Едуард може да бяга по-бързо от всеки леорпард, може да спре кола с голи ръце и не е се е променил от 1918 насам. Защото е вампир, който се е влюбил...

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).